משתמש:Ohadik/ארגז חול

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

‏‏

ברוכים הבאים לאתר של ohadik!

העתקתי את העיצוב של האתר לארגז חול שלי והתעללתי קצת בעיצוב, הנה זה בגרסה שלי.

פורטל היום

פורטל היונקים המימיים הוא שער לכל ערכי היונקים המימייםתחשאים, הדובים, הלווייתנים והדולפינים) בוויקיפדיה העברית. הפורטל מציג את ההתפתחות האבולוציונית של היונקים המימיים, סרטונים, צלילים ותמונות של יונקים מימיים, מידע מפורט על כל הסדרות הטקסונומיות של היונקים המימיים ומידע על שימורם.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים | טוען פורטלים...)
אמנות פיזיקה
גאוגרפיה כימיה

{{{שם}}}

שלושה מחיילי חיל הספר העבר ירדני וגמליהם ב"באר חכמי הקדם" בבית לחם, צולם על ידי צלמי המושבה האמריקאית בשנות ה-30
שלושה מחיילי חיל הספר העבר ירדני וגמליהם ב"באר חכמי הקדם" בבית לחם, צולם על ידי צלמי המושבה האמריקאית בשנות ה-30

חיל הסְפָר העֵבֶר-ירדני היה יחידת ז'נדרמריה (כוח צבאי העוסק בפעילות שיטור) שהיוותה חלק מ"הגדודים הטריטוריאליים" של הצבא הבריטי. היחידה הוקמה על ידי שלטונות המנדט ב-1 באפריל 1926, לאחר פירוקן של שתי יחידות דומות: "הז'נדרמריה הבריטית" ו"המשטרה המעולה". עם הקמתה מנתה היחידה כ-800 לוחמים, והוגדרה כגדוד, אך במהלך שנות קיומה הורחבה והגיעה לסדר גודל של למעלה מ-3,000 לוחמים. סגל הפיקוד הבכיר של היחידה היה בריטי, והלוחמים מן השורה היו ערבים, ומיעוטם (כמה עשרות) יהודים (ראו החיילים היהודים בחיל הספר העבר ירדני). תפקידה העיקרי של היחידה היה שמירת גבולות עבר הירדן, בתקופת המנדט הבריטי, אך היא פעלה גם בארץ ישראל, ובמיוחד בשמירה על גדר הצפון. היחידה פעלה אף במקומות שונים אחרים במזרח התיכון שבהם פעלו כוחות בריטים במלחמת העולם השנייה, כמו למשל בעיראק במהלך מרד רשיד עלי אל-כילאני. כ"גדוד טריטוריאלי" הייתה היחידה מחויבת לשרת בכל מקום שאליו נשלחה, שלא כמו הלגיון הערבי, שנחשב ליחידת ביטחון פנים בעבר הירדן. בפברואר 1948, לאחר קבלת העצמאות של ממלכת ירדן ולקראת יישום תוכנית החלוקה פורקה היחידה. מרבית חייליה עברו אל הלגיון הערבי ונלחמו בשורותיו במלחמת העצמאות.

{{{שם}}}

ד"ר יעקב רוזנפלד, יהודי מלבוב, שגר בתל אביב ועבד בבית החולים אסותא, היה גנרל בסין העממית. רוזנפלד למד רפואה באוניברסיטת וינה, נעצר בשנת 1938 ונשלח למחנות הריכוז דכאו ובוכנוואלד. לאחר כשנה נמלט לסין, שם שירת כרופא מתנדב בצבא השחרור העממי וכמפקד בכיר בחיל הרפואה, במלחמת סין–יפן השנייה. במלחמת האזרחים הסינית העלה אותו מאו דזה-דונג לדרגת גנרל. לאחר ניצחון הקומוניסטים, ב-‎1949 פרש רוזנפלד מתפקידיו ועלה לישראל. בסין נבנתה אנדרטה לזכרו. שמו הסיני, לוֹ שֶנגכתב סיני מפושט: 罗生特), הונצח בשמות רחובות ובשם בית החולים בו עבד, שם גם הוצב פסלו. בשנת 2003, הנפיק הדואר הסיני סדרת בולים לכבודו.

{{{שם}}}

{{{שם}}}

{{{שם}}}

המוזיאון הבריטי
המוזיאון הבריטי

נפטרו לאחרונה: בינה אופק, ביל וולטון, ארוין לביא, מורגן ספרלוק, חנניה גיבשטיין, יוסף מעין

{{{שם}}}

{| class="plainlinks" style="clear: both; margin-left: auto; margin-right: auto; width: 95%; background-color: transparent; cellpadding: 5"

ויקישיתוף: תמונות וקובצי מדיה חופשיים
ויקימילון: מילון חופשי
ויקיספר: ספרי לימוד ומדריכים חופשיים
ויקיחדשות: אתר חדשות חופשי
ויקיטקסט: מסמכים וטקסטים חופשיים
ויקיציטוט: מאגר ציטוטים חופשי
ויקימסע: מדריכים חופשיים למטיילים
ויקימינים: מיון עולם החי
ויקינתונים: מאגר נתונים חופשי
ויקיפונקציות: ספריית פונקציות חופשית
מטא-ויקי: תיאום מיזמי קרן ויקימדיה
ויקימדיה ישראל: עמותת ויקימדיה ישראל

|}

ברוכים הבאים! הנה קישור ל..משתמש שלי.





סיכום המיזם

הדף הראשי בנוי בצורה הרבה יותר מתוחכמת ממה שחשבתי. זה כל-כך מתוחכם שהדף מתעדכן אצלי כל הזמן לפי הדף הראשי, למרות שאני כמעט לא מעדכן את הדברים פה. הדברים היחידים שהצלחתי לשנות זה כמה טקסטים וצבעים.. אם מישהו מתמתחה קצת יותר בזה בבקשה שיעזור לי לעשות עוד "ניסויים" לעיצוב.