ויקיפדיה:מיזמי ויקיפדיה/נשים באדום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיזם זה פעיל


נשים באדום

ברוכות וברוכים הבאים למיזם "נשים באדום"!

המיזם הוא חלק ממיזם עולמי בוויקיפדיות רבות, שמטרתו "להכחיל" ערכים על נשים, ואצלנו - גם על נושאים הקשורים לנשים.

המיזם הוא מיזם אחות לוויקי נשים, ומשתף פעולה עם ויקיפדיה:מועדונים/מועדון 51%, וכל עורכי ועורכות ויקיפדיה מוזמנות להוסיף לכאן ערכים לא קיימים, כדי שנוכל לרכז רשימה כללית של ערכים מבוקשים, וגם לעקוב אחר ההתקדמות שלנו. בהמשך העמוד רשימת נושאים שאפשר להוסיף לדפיהם (וזה לא נורא אם מישהי תופיע תחת יותר מקטגוריה אחת, והרי לכש"תוכחל" זה יהיה בכל מקום בו היא מופיעה). בהצלחה לנו, ויאללה! לעבודה!


כרגע ישנם 1438 ערכים שהוכחלו באופן ישיר דרך המיזם!
♥ ישנם ערכים ברשימה שמוכחלים בלי קשר להיותם ברשימה, ויש ערכים ברשימה שחסרים תבנית, אך אין ספק שזה נחמד לראות את המספרים עולים :)



רשימת הנושאים: נשים באדום

הגות ופילוסופיה: פילוסופיות · נושאים בפילוסופיה

נשים בהיסטוריה: נשים בעלות עשייה היסטורית שלא לגמרי מתאימות לכל קטגוריה אחרת · נשים מהמערב הפרוע

למיון: כאן תוכלו להוסיף שמות של נשים שלא ברור לכן לאן הן שייכות, ונשתדל למיין אותן


ערכים שהוכחלו - לדוגמה

אליזבת אן ביילי סיטון (או: אליזבת הקדושה; 28 באוגוסט 1774 - 4 בינואר 1821) הייתה האישה האמריקאית הראשונה שעברה הליך קנוניזציה (הכרזה על אדם מת כקדוש) בכנסייה הקתולית.

היא הקימה את האקדמיה הקתולית הראשונה באמיצבורג מרילנד, אשר הייתה מיועדת לנשים, ומאוחר יותר יסדה את קהילת "אחיות החסד" קהילת האחיות הדתיות הראשונה. כיום, שש קהילות קתוליות מייחסות לעצמן שורשים לארגון "אחיות החסד" אשר ייסדה באמיצבורג, בנוסף להקהילה המקורית. כלל הקהילות מאורגנות תחת ארגון "Vincentian" והן ממוקמות בניו יורק, סנסנטי, אוהיו, הליפקס, ניו ג'רזי ופנסילבניה. קהילת אחיות החסד ממשיכה את פעילויותיה כפי שראתה ברוחה סטון, ואף הצטרפה באופן רשמי למסדר "סנט וינסט דה פול" והן כפופות אליהם מבחינה רעיונית.

תהליך הקנוניזציה בוצא ב-1963. היום הקדוש לזכרה נקבע ל 4 בינואר, והוא "יום אליזבת' הקדושה". היא הוכרזה כקדוש הפטרון של יורדי הים.

בורג הוא סרט ישראלי משנת 2014 בבימויה של שירה גפן, ובכיכובן של שרה אדלר וסמירה סרייה. הסרט עוקב אחרי סיפורן של אמנית ישראלית (מיכל) ופועלת פלסטינית שעובדת במפעל רהיטים (נאדין), אשר בסדרת סצנות סוריאליסטיות, מתחילות להתחלף בזהויותיהן ובחייהן, משני צידיו של מחסום.

הסרט הוקרן במגוון פסטיבלים, כולל פסטיבל קאן, ופסטיבל הקולנוע ירושלים. הוא גם הוקרן בערב הפתיחה של AICE פסטיבל סרטי ישראל במלבורן, אוסטרליה, ובפסטיבל סרטי נשים בהודו. בביקורת בהוליווד ריפורטר, המבקרת קלרנס צואי כתבה שהסרט מלא "הומור שחור" ושהוא משתמש ב"קטעים סוריאליסטיים כדי לדבר על נושאים שהם קשים במציאות". וגם, "מה שגפן מנסה להעביר הוא איך המראה של אדם הוא רק חזית", וסיימה במסקנה שהסרט מציג "מחשבה משעשעת ומהורהרת על המגבלות המוטלות על נשים, או אולי פשוט על כולם, גם.

תבנית נשים באדום נשים באפור

אתם מתבקשים להוסיף לכל ערך שאתם מכחילים מרשימות אלה את תבנית {{ערך נשים באדום}} כדי שנוכל לעקוב (ולהפיץ את בשורת המיזם) :)

ערך זה נכלל ברשימת נשים באדום והוכחל!

נשים באדום היא יוזמת-אחות של ויקי נשים

השקת החלק השני של נשים באדום - נשים באפור!

הרעיון ברשימה הזו היא לייצר רשימת ערכים על נשים או נושאים הקשורים לנשים שיש צורך להרחיב אותם.