היחידה המבצעית של שירות הביטחון הכללי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
היחידה המבצעית של שירות הביטחון הכללי
פרטים
מדינה ישראלישראל ישראל
שיוך שירות הביטחון הכללי
סוג יחידה חשאית מיוחדת

היחידה המבצעית של שירות הביטחון הכללי היא יחידה מיוחדת בשירות הביטחון הכללי שמורכבת מלוחמים המומחים בפעילות חשאית ומסווגת ובמיוחד בלוחמה בטרור, בביון ואיסוף מודיעין בשטח עוין. היחידה מבצעת משימות מיוחדות חשאיות עבור השב"כ, כגון איסוף מודיעין ואבטחת סוכני שב"כ בשטח עוין ולוקחת גם חלק בסיכול פיגועים.[1][2] היחידה נחשבת לאחת היחידות הסודיות והחשאיות ביותר בישראל וכמעט כל פעילותה מסווגת ונתונה תחת איפול כבד.

באתר השב"כ נכתב בתיאור התפקיד:

יחידת המבצעים אחראית על תכנון ומימוש מבצעים חשאיים בתחום סיכול טרור, ריגול ואיסוף מודיעין בתהליך המיון ליחידה מושם דגש על רמה אישית גבוהה, אחריות, אמינות ויצירתיות. לאחר תקופת הכשרה, משולבים העובדים בצוותים מיומנים, הפועלים בשטח, ובמסגרת תפקידם הם נדרשים לפעול בקור רוח אל מול מציאות משתנה, תוך הפעלת יכולת הסתגלות, אלתור ותגובה מהירה ומקצועית אל מול תרחישים, המוכתבים על ידי היריב. לוחמי ולוחמות היחידה פועלים יחד כצוות מובחר וייחודי, העוסק בעולמות תוכן מגוונים ומרתקים. מוזמנות ומוזמנים להגיש קורות חיים.

הדרישות לתפקיד הן שירות קרבי מלא בצה"ל עם רקע פיקודי. מי שמתקבל אחרי הסינונים הקפדניים חותם על שירות ל-5 שנים ואחריו יש אפשרות לקבל קביעות ולהמשיך ביחידה ובשירות. לוחמי היחידה נחשב למקצועיים, אמיצים ומיומנים ביותר. היחידה משתפת פעולה עם הימ"מ, היחידה הלאומית ללוחמה בטרור של משטרת ישראל.

לוחמי היחידה נחשפו לראשונה בינואר 2016 כשפעלו יחד עם הימ"מ במרדף אחרי המחבל הערבי-ישראלי שביצע את הפיגוע בתל אביב. הוא אותר בערערה וחוסל בפעולה משותפת עם הימ"מ.[1] במבצע ראשית האור בתחילת מלחמת חרבות ברזל (2023), הובילו לוחמי היחידה את פעולת חילוצה של החיילת אורי מגידיש.[3] לוחמי היחידה לקחו חלק גם במבצע יד זהב ב-12 בפברואר 2024, ביחד עם הימ"מ וצה"ל, בו שוחררו שני חטופים שהוחזקו כבני ערובה ברפיח.[4] ב-17 במאי 2024 הותר לפרסום שבמבצע משותף של צה"ל והשב"כ, היחידה המבצעית ויחידות מיוחדות של צה"ל חילצו והשיבו 3 גופות של ישראלים שנחטפו ב-7 באוקטובר ונרצחו על ידי המחבלים.[5][6]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 אמיר בוחבוט‏, נטולי קרדיט אך עטורי שבחים: היחידה המבצעית בשב"כ נחשפת לראשונה, באתר וואלה‏, 11 בינואר 2016.
  2. ^ 1 2 חנן גרינווד, גרסת המציאות לסרטי ג'יימס בונד: הכירו את היחידה שבה גדל ראש השב"כ הבא, באתר ישראל היום, 1 בספטמבר 2021.
  3. ^ אילנה דיין, ‏פרטים חדשים על מבצע החילוץ של אורי מגידיש, באתר ‏מאקו‏, 2 בנובמבר 2023
  4. ^ יואב זיתון, עינב חלבי, יעל צ'כנובר, ההגעה החשאית, גל התקיפות - והחילוץ: "הלוחמים הגנו בגופם על לואיס ופרננדו", באתר ynet, 12 בפברואר 2024,
    לילך שובל, במבצע הירואי תחת אש: צה"ל חילץ את פרננדו סימון מרמן ולואיס הר מהשבי ברפיח, באתר ישראל היום, 12 בפברואר 2024.
  5. ^ עדכון דובר צה"ל, באתר צה"ל, 17 במאי 2024.
  6. ^ מיכל בקשי, הותר לפרסום: צה"ל חילץ מעזה את גופותיהם של שלושה חטופים, באתר עכשיו 14, 17 במאי 2024,
    אמיר בוחבוט‏, צה"ל איתר 3 גופות חטופים במנהרה ברצועת עזה, באתר וואלה‏, 17 במאי 2024,
    איתי בלומנטל, הותר לפרסום: גופות שלושה חטופים חולצו מעזה, באתר כאן – תאגיד השידור הישראלי, 17 במאי 2024.